2016. március 23., szerda

A magyar vitakultúráról röviden.

          Általában kerülöm a híroldalak komment szekcióját ,különböző okokból. De azért néha elfog a kíváncsiság és meg-meg nézegetem őket egy-két cikknél. De Isten szólalj meg!Ami minket átlag nézelődőket fogad néha (mit néha ,mindig!) az valami iszonyat lesújtó, de tényleg! Komolyan,nem kell screenshotolni semmit ,elég ha szépen felmész egy-két hírportál, facebook oldalára. és máris láthatod azt az iszonyat nagy, szar-és okosság tengert amit a magyar kommentelők egy jelentős része maga után hagy, miután megnyomta azt a szerencsétlen ENTER-gombot.Világmegfejések tömkelegét olvashatjuk lépten-nyomon,de olyanokét,hogy nem értem  miért nem ül a szerzője a Parlamentben ...frászt! Egyenesen a Fehér-házban!
       Komolyan mondom,megtiszteltetés ilyen hatalmas koponyákkal egy országban élni. Lehet, tényleg igaza van a sok "nagy magyarnak" ,mi vagyunk a világ kicseszett közepe, mert bizony mondom néktek testvéreim itt az átlag IQ 200 pont felett kezdődik. 
Itt mindenki ért mindenhez (is) ! Mindenki tudja a választ mindenre. Abba bele sem merek gondolni ,hogy vannak csoportok ahol ez nagyban megy. Igen,csoportok! Igen,nagyban !

  (Mint a fenti Nemkutya.com-os kép is mutatja, nem vagyok egyedül a véleményemmel )

Mert a mezei kommentelők nem elég idegesítőek és nevetségesek, még kell melléjük egy ilyen netes evolúciós zsákutca is,ugyebár! Ők azok akik ténylegesen elvesztették kapcsolatukat a realitással  és úgy gondolják ,hogy ezt jó dolog nagydobra verni és hangoztatni. Ők azok akik-a mezei kommentelővel ellentétben-már nem csak hallottak pl.: a háttérhatalom elméletéről és látnak benne rációt, hanem azok akik pontosan tudják,hogy kik vannak benne, mikor gyűlnek össze,hol gyűlnek össze és mit ettek tegnap ebédre! 
  És igen,ők csoportokba verődve erősítik egymás téveszméit és hülyítik az arra tévedő szerencsétlen átlag embert a hoaxaikkal és kamu oldalaikkal. (Erről majd a következő bejegyzésben) Aztán az ezzel a baromsággal megfertőzött egyed a zárt kis világból-vagyis a csoportból-kijut és próbálja terjeszteni a hülyeségét. És így jelenik meg pl.: az Index egyik cikke alatt az egyik világmegváltó és gonosz leleplező komment a sok közül.
 De ezeken legalább lehet szórakozni. Igaz,azért elszomorító,hogy ugyanolyan szavazati joga van annak az embernek aki hisz a Náci holdbázisban mint annak aki nem .De hát nincs mit tenni,az internet kellő táptalajt nyújt a hülyeség elburjánzásához. 
 A világháló  viszont nem csak ezt biztosítja. Abba a hitbe kergetheti a kevésbé informált embert, hogy mivel a virtuális verő veremben van ezért bármit oda kommentelhet névvel,minden felelősség nélkül. Így repülhetnek a híres magyar ige-és szókötők, és a legalpáribb stílusban, nyomatékosíthatjuk véleményünket, mert ha nincs legalább egy darab b@zmeg a hozzászólásban akkor nem fognak  minket komolyan venni ugyebár. 
 És így jutunk el a dolog lényegi részéhez. A vitához . Ott aztán ami a csövön kifér,billentyűt nem sajnálva, egymás nyakának ugorva,tépik meg virtuálisan egymást a maguk "maunika shows"-s módján a hozzászólók.
    Egy ilyen vitában két perc leforgása alatt végig élheted a történelmet az első világháborútól-napjainkig . 
Így lehetsz egy  bébi pandáról szóló cikk alatt: náci,komcsi,libsi, zsidóbérenc stb. Mert valahogy úgy is jön valaki akinek nem tetszik vagy a cikk vagy a képed és beszól. És mire robban be igazán a köz ? Naná,hogy a politikára! De még csak az sem kell hozzá. Elég szimplán csak egy "jól" szituált magyar embernek lenni és odaírni  valamit. Vagy belekötni valamibe. Mert megteheted,mert jár neked! Mert gürizel mint az állat,legalább a véleményed mondhasd el! Csak az a gond, hogy el kéne fogadni tényt ,hogy a "lehet" és a "kell" közt óriási különbség van . 
 Lehet véleményt formálni de nem feltétlenül kell. De ha már vitázunk akkor igyekezzünk már konszenzusra jutni,könyörgöm! Mert ez az ami hiányzik a magyar vita kultúrából.(a kultúrán kívül ) Mi magyarok utálunk egyezkedni-kivéve ha önmagunkról van szó.  Utáljuk belátni a tévedéseinket. Keressük a kiskapukat meg a bűnbakot és jártatjuk a szánk mert változtatni nem akarunk . Könnyebb a másikra mutogatni  és őt okolni a saját  gondjaid miatt ,ahelyett ,hogy kimásznál a monitor elől és megoldanád azokat .

 
                                        (forrás : Magyar Ateista Mémbázis )
 
 Zárásképpen csak ,annyit ,hogy én jómagam nem szoktam hozzászólni semmihez a fenti okok miatt ,valamint azért is mert tudom,hogy senkit nem érdekel a véleményem . Ezzel a cikkel sem a világ megváltás volt a célom ,csupán ezt mindig el akartam mondani . És szeretnék bocsánatot kérni azoktól a magyar hozzászólóktól akikre nem igazak a fenti állítások . Miattatok érdemes még cikket írni ! 
Mivel eléggé összecsapottnak érzem ezt a posztot. Értsd: nem elég kimerítő -ezért lehetséges,hogy még valamikor lesz ennek folytatása .Csak úgy gondolom,hogy elsőre ennyi is elég,hogy nagyjából képet kapjatok abból,hogy a ma indult blogon milyen tartalom várható. 
             Addig is: köszöntem a figyelmet ! :))
                                                                        Az erő legyen veletek !